top of page

Zwanger zijn is een bijzondere en spannende tijd, en de komst van jullie baby indrukwekkend. In deze tijd, waarin social media een grote rol spelen en waarin vaak alles maakbaar lijkt, leggen we de lat vaak hoog. Een fijne zwangerschap, een droombevalling, en om over de prachtige babykamer nog maar te zwijgen.Maar: past dit beeld van een kindje krijgen eigenlijk wel bij de behoefte die de baby heeft?

 

De eerste periode met je kindje is vaak erg wennen, en heeft een grote impact.Je sociale leven verandert, je krijgt slaapgebrek en soms stress van een huilende baby.En het kan anders dan je van tevoren had bedacht.Je word vaak overladen met adviezen, informatie en producten.Maar welke adviezen kun je ter harte nemen en wat niet?Bij Basis voor je baby leren ouders jullie over de eerste periode met je baby en kun je met vertrouwen uitzien naar de komst van jullie wonder.Basis voor je baby is een praktische cursus voor aanstaande ouders.

 

5 avonden in kleine groep, elke avond een informatie en praktijkdeel

Ik ben Jacqueline Kleinpenning, gehuwd en moeder van 4 (inmiddels al hele grote kinderen).

foto_Tekengebied 1.png

 

In de vele jaren waarin ik al werk als professional in de (kinder) gezondheidszorg merkte ik dat veel ouders, in de eerste maanden met hun baby, erg aan het zoeken zijn. Dit zorgt vaak voor momenten van onzekerheid, spanning en soms zelfs wanhoop. Dit heeft z'n weerslag op je relatie, maar ook op de relatie met de baby. Ik kwam er tevens achter dat ouders vaak maar weinig wisten van de essentiële behoeftes van een baby en veel dingen maar ‘op het gevoel’ deden. Dat klinkt prachtig, behalve wanneer dat gevoel je in de steek laat, omdat je gewoon even niet meer weet wat er met de baby is.


Vanuit mijn opleiding en diverse trainingen weet ik hoe belangrijk het is, dat je de signalen die de baby uitzendt, kunt ‘lezen’. Wanneer je de contactsignalen van je baby snapt, leer je de baby kennen en kun je sneller begrijpen wat ie probeert te ‘zeggen’.

Dit zorgt ervoor dat je je ouderschap veel beter kunt afstemmen op de behoeftes van de baby en hierdoor ervaart de baby veel minder stress en zal het zich beter ontwikkelen.

 

Ik voelde heel sterk de behoefte om mijn kennis op dit gebied en mijn jarenlange ervaring als moeder in te zetten in een cursus die ouders kan helpen het contact met hun baby te optimaliseren.

 

Zo kwam de cursus Basis voor je Baby tot stand en deze cursus koppel ik ook aan mijn werk als draagdoekconsulent. De draagdoek zorgt er namelijk voor dat je letterlijk dichterbij je baby komt. De draagdoek is niet alleen een handig hulpmiddel maar heeft ook een functie om een vertrouwde band met de baby te kunnen krijgen. Want een vertrouwde band met je baby, dat is wat ik iedere baby, maar ook iedere ouder gun.

 

Ik geef de cursus nu al vele jaren en de reacties zijn uitermate positief.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik vertel er graag en met liefde over.

"​​Basis voor je baby,

een klein begin voor een heel leven"

Jacqueline Kleinpenning

bottom of page