top of page

Zwanger zijn is een bijzondere en spannende tijd, en de komst van jullie baby indrukwekkend. In deze tijd, waarin social media een grote rol spelen en waarin vaak alles maakbaar lijkt, leggen we de lat vaak hoog. Een fijne zwangerschap, een droombevalling, en om over de prachtige babykamer nog maar te zwijgen.Maar: past dit beeld van een kindje krijgen eigenlijk wel bij de behoefte die de baby heeft?

 

De eerste periode met je kindje is vaak erg wennen, en heeft een grote impact.Je sociale leven verandert, je krijgt slaapgebrek en soms stress van een huilende baby.En het kan anders dan je van tevoren had bedacht.Je word vaak overladen met adviezen, informatie en producten.Maar welke adviezen kun je ter harte nemen en wat niet?Bij Basis voor je baby leren ouders jullie over de eerste periode met je baby en kun je met vertrouwen uitzien naar de komst van jullie wonder.Basis voor je baby is een praktische cursus voor aanstaande ouders.

 

5 avonden in kleine groep, elke avond een informatie en praktijkdeel

Puppentragetuch-Delhi-image-1200x1200_be

Overzicht

tragetuch-elastisch-blau-sterne-image-12
ringsling-denim-img-2-1200x1200_bewerkt.
bondolino-plus-london-schwarz-grau-img-2

De geweven draagdoek.

De draagdoek, ook wel wikkeldoek genaamd,  is de meest ergonomische van alle dragers. Dit komt omdat je kindje goed ondersteund wordt en zijn of haar gewicht goed verdeeld wordt over je lichaam. Met deze geweven doeken kan je je kindje bijvoorbeeld op je buik, rug of heup dragen. Daarvoor moet je wel even weten hoe je de doeken dan moet knopen, maar dat is met een paar keer oefenen (met een pop) echt wel onder de knie te krijgen. Voordeel van deze doeken is verder dat je ze kunt blijven gebruiken als je baby ouder en zwaarder wordt. Voorbeelden van goede draagdoeken: Hoppediz, Amazonas en Didymos.

 

De rekbare of tricotdoek.

Een rekbare draagdoek is een zachte doek die mee rekt en vooral geschikt voor kleine baby’s. De doek zit bijna als een kledingstuk om jou en de baby. Ook hier moet je even de knooptechniek in de vingers krijgen, maar dan zit het ook als gegoten. Voorbeelden hiervan: Babylonia en Moby Wrap en voor de zomer is de Vip Carrier met bamboe een hele fijne doek.

 

De ringsling.

Een ringsling is een korte doek met daaraan ringen. Je draagt de ringsling over 1 schouder en met behulp van de ringen kun je snel en eenvoudig  aanspannen. De ringsling is meer voor korte draagmomenten, omdat het gewicht niet symmetrisch over je lichaam verdeeld. De ringsling van Hoppediz is een goede keuze.

 

De draagzak, ofwel soft structured carrier (SCC)

De draagzakken zijn een doorontwikkeling op de draagdoeken. Een voordeel van een draagzak is dat je hem eenvoudig en snel om kunt doen. Je hoeft geen knopenkennis te hebben en dat is een voordeel wanneer je je kind ook door anderen wilt laten dragen (vaders, opa’s oma’s, oppas etc.). Met een ergonomische draagzak, ook wel soft structured carrier (ssc) genaamd, kun je meestal je kind op je buik,  op je rug en soms ook op je heup dragen. Goede voorbeelden zijn o.a.: Bondolino, Babylonia Flexia, Marsupi, Storchenwiege Babycarrier. Zoals je merkt is er veel te koop, maar helaas wordt er over draagdoeken en draagzakken ook veel onzin verkocht. Het is goed om in alle rust te kunnen uitzoeken wat je wilt en dus nodig hebt. In een draagconsult kun je kalm experimenteren met deze verschillende vormen. Bij een consult mag je altijd een model een week lang op proef hebben.

DRAAGDOEKEN &

DRAAGZAKKEN

Er is veel op de markt. Veel modellen, materialen en veel (verkoop) verhalen.

Het is vaak niet makkelijk om via je beeldscherm of op de 9-maanden beurs goed te kunnen kiezen of het een draagzak of een draagdoek moet worden en dan nog welk merk.

 

Het is verstandig om dat wel overwogen te doen, zodat je kunt voelen wat je fijn vindt en wat je bij je vindt passen. Als VDC draagconsulent laat ik jullie zien en voelen wat er is en wat je bij je zelf vindt passen. Ik laat het jullie aan den lijve ervaren en ik geef daarbij deskundig en onafhankelijk advies.

 

In het kort geef ik je alvast een overzicht.

bottom of page