top of page

Zwanger zijn is een bijzondere en spannende tijd, en de komst van jullie baby indrukwekkend. In deze tijd, waarin social media een grote rol spelen en waarin vaak alles maakbaar lijkt, leggen we de lat vaak hoog. Een fijne zwangerschap, een droombevalling, en om over de prachtige babykamer nog maar te zwijgen.Maar: past dit beeld van een kindje krijgen eigenlijk wel bij de behoefte die de baby heeft?

 

De eerste periode met je kindje is vaak erg wennen, en heeft een grote impact.Je sociale leven verandert, je krijgt slaapgebrek en soms stress van een huilende baby.En het kan anders dan je van tevoren had bedacht.Je word vaak overladen met adviezen, informatie en producten.Maar welke adviezen kun je ter harte nemen en wat niet?Bij Basis voor je baby leren ouders jullie over de eerste periode met je baby en kun je met vertrouwen uitzien naar de komst van jullie wonder.Basis voor je baby is een praktische cursus voor aanstaande ouders.

 

5 avonden in kleine groep, elke avond een informatie en praktijkdeel

Speciaal hiervoor heb ik de cursus Basis voor je Baby ontwikkeld. Hier leer je in 5

cursusavonden alles voor een ontspannen eerste jaar met je baby. Doordat je de signalen van je baby leert herkennen, voel je je sterker in je rol als (toekomstige) ouder. De ontspanning die dit oplevert komt de band met je baby heel erg ten goede. Verloskundigen adviseren deze cursus en vinden dit een praktische, nuchtere en gezellige cursus, die ouders vertrouwen en handvatten geven voor de eerste tijd met hun baby!

Wat kun je verwachten:

In een kleine groep leer je praktijkgericht de belangrijkste basis voor het omgaan met je baby, zoals:

 ● Herkennen lichaamstaal en signalen van je baby

 ● Hoe groot de overgang van in naar uit de buik is en hoe je de baby daarbij kunt helpen.

 ● Ouderschap, hechting en contact maken

 ● Huilen, troosten, koesteren en veilig slapen

 ● Hoe pak je je baby op, ook tijdens de verzorging

 ● Voeden, spelen en een ritme vinden

 ● Praktische oefeningen: bedje opmaken,tummy tub, autostoel, gebruik van een draagdoek

 ● Wat van de uitzetlijst is echt nodig en handige, praktische tips

 

Tijdens de cursus leer je nieuwe ouders kennen en ook na de bevalling kunnen jullie elkaar

steunen. Je staat er dus niet alleen voor: jullie zitten tenslotte in dezelfde levensfase.

 

De kosten/voorwaarden

De kosten van de cursus zijn 165 per persoon of 298 euro per ouderpaar:

● 5 avonden

● Complete cursusmap

● Oefenpop met het gewicht van een pasgeboren baby in bruikleen

● XL en gewone maat hydrofiel kado bij aanvang

● Koffie, thee en verfrissende drankjes 

● Gezonde en iets minder gezonde snacks 

● Leuke goodiebag met praktische kadootjes bij afronding

Uit onderzoek blijkt dat – als de baby er eenmaal is – ruim 70% van de ouders meer informatie had willen krijgen tijdens hun zwangerschap over de eerste tijd met hun baby (Nji, 2014)*

Inschrijven

De cursus vindt plaats in Geboortecentrum Linde in Zevenaar (Didamseweg 94, 6902 PE) of in de Verloskundigenpraktijk in Duiven (Achterstehoek 3, 6922 HS) en duurt 5 avonden van 19.30 uur tot 21.30 uur. Hiernaast kun je je inschrijven voor de cursus, gewenste data en locatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een bevestiging.

* Wanneer een cursus dag als uitzondering op zaterdagmorgen valt duurt deze van 09:30 uur tot 11:30 uur.

Cursus data

Bedankt voor je inschrijving, uw inschrijving zal zo snel mogelijk bevestigd worden

Samen met een gezellige groep 
toekomstige ouders voorbereiden op
de komst van je baby?

Basis Voor Je Baby is DE ouderschapscursus, met al ruim 15 jaar aan ervaring!

DE OUDERSCHAPSCURSUS
BASIS VOOR JE BABY

Zwanger zijn is een bijzondere en spannende tijd en het vooruitzicht op de komst van je baby is indrukwekkend. In de social media is vooral plek voor hosanna: fijne probleemloze

zwangerschappen, droombevallingen en tip top babykamers (van maxima tot max verstappen stijl). Het lijkt alsof alle stellen na de geboorte op een roze wolk zitten en alleen maar volop genieten.

 

Toch merken de meeste vrouwen (en soms ook mannen) dat het herstellen van een bevalling en het wennen aan een nieuw leven met een baby best pittig is. Je sociale leven verandert, je relatie krijgt te maken met een nieuwe laag: het ouderschap, je krijgt slaapgebrek en soms stress van een huilende baby.

 

Goed dus om naast je gelukzalige verwachtingen, ook realistische verwachtingen te ontwikkelen. Zodat je straks beter in staat bent om, naast alle (ongevraagde) adviezen en tips van anderen, te kunnen vertrouwen op jezelf en op je contact met je baby.

bottom of page