Het Kleine Begin

info@hetkleinebegin.nl

Regio Gelderland

Copyright © 2019 Het Kleine Begin - Privacyverklaring                                                                                                                                    Website ontworpen door Janske Huitink

Zwanger zijn is een bijzondere en spannende tijd, en de komst van jullie baby indrukwekkend. In deze tijd, waarin social media een grote rol spelen en waarin vaak alles maakbaar lijkt, leggen we de lat vaak hoog. Een fijne zwangerschap, een droombevalling, en om over de prachtige babykamer nog maar te zwijgen.Maar: past dit beeld van een kindje krijgen eigenlijk wel bij de behoefte die de baby heeft?

 

De eerste periode met je kindje is vaak erg wennen, en heeft een grote impact.Je sociale leven verandert, je krijgt slaapgebrek en soms stress van een huilende baby.En het kan anders dan je van tevoren had bedacht.Je word vaak overladen met adviezen, informatie en producten.Maar welke adviezen kun je ter harte nemen en wat niet?Bij Basis voor je baby leren ouders jullie over de eerste periode met je baby en kun je met vertrouwen uitzien naar de komst van jullie wonder.Basis voor je baby is een praktische cursus voor aanstaande ouders.

 

5 avonden in kleine groep, elke avond een informatie en praktijkdeel

Speciaal hiervoor heb ik de cursus Basis voor je Baby ontwikkeld.  Hier leer je in 5 cursusavonden alles voor een ontspannen eerste jaar met je baby. Doordat je de signalen van je baby leert herkennen, voel je je sterker in je rol als (toekomstige) ouder. De ontspanning die dit oplevert komt de band met je baby heel erg ten goede.

Wat kun je verwachten: 

In een kleine groep leer je praktijkgericht de belangrijkste basis voor het omgaan met je baby, zoals:

 • Lichaamstaal en herkennen van de contact signalen van je baby

 • Ouderschap, hechting en contact maken

 • Huilen, troosten, koesteren en veilig slapen

 • Hoe pak je je baby op, ook tijdens de verzorging

 • Spelen en een ritme vinden

 • Praktische oefeningen: bedje opmaken, gebruik van een draagdoek

 • Wat van de uitzetlijst is echt nodig en wat zijn handige tips

Tijdens de cursus leer je nieuwe ouders kennen en ook na de bevalling kunnen jullie elkaar steunen. Je staat er dus niet alleen voor: jullie zitten tenslotte in dezelfde levensfase.

De kosten/voorwaarden

De kosten van de cursus zijn 115 euro per persoon:

 • 5 cursus avonden

 • Complete cursus map

 • Koffie, thee en verfrissende drankjes

 • Gezonde en iets minder gezonde snacks

 • Leuke goodiebag bij afronding

 

Locatie

 • Verloskundigenpraktijk Duiven - Westervoort e.o., Achterstehoek 3, 6922 HS Duiven

 • Geboortecentrum Linde, Didamseweg 94, 6902PE Zevenaar

 • Kinderdagverblijf Zand op de Mat, St. Elisabethshof 201, 6812 AX Arnhem.

Inschrijven

Hiernaast kun je inschrijven voor de cursus. Kies tevens de locatie en je voorkeur voor een dag.  Ik stuur je zo spoedig mogelijk een bevestiging.

arrow&v
arrow&v
arrow&v
arrow&v

Met de cursus Basis voor je Baby leg je als toekomstig ouder, een goede basis voor de omgang met je kindje. 

Wij hebben de avonden als erg nuttig en leuk ervaren.

Wij vonden de cursus Basis voor je Baby erg nuttig. De tips en trucs met roterend draaien en lichaamstaal herkennen passen wij nu toe bij onze kleine meid. 

8 jaar geleden alweer hebben mijn vriendin en ik deze cursus gevolgd. Wij vonden dit destijds erg leerzaam en gezellig. Wij kijken er nog altijd met veel plezier op terug.

- Frank Venhorst 

Zwanger zijn is een bijzondere en spannende tijd en het vooruitzicht op de komst van je baby is indrukwekkend. In de social media is vooral plek voor hosanna: fijne probleemloze zwangerschappen, droombevallingen en tip top babykamers (van maxima tot max verstappen stijl). Het lijkt alsof alle stellen na de geboorte op een roze wolk zitten en alleen maar volop genieten.

 

Toch merken de meeste vrouwen (en soms ook mannen) dat het herstellen van een bevalling en het wennen aan een nieuw leven met een baby best pittig is. Je sociale leven verandert, je relatie krijgt te maken met een nieuwe laag: het ouderschap, je krijgt slaapgebrek en soms stress van een huilende baby.

 

Goed dus om naast je gelukzalige verwachtingen, ook realistische verwachtingen te ontwikkelen. Zodat je straks beter in staat bent om, naast alle (ongevraagde) adviezen en tips van anderen, te kunnen vertrouwen op je zelf en op je contact met je baby.